Българските граждани, пребиваващи в Япония или планирали пътуване до Япония, да спазват

...
</TD
>Българските граждани, пребиваващи в Япония или планирали пътуване до Япония, да спазват
Коментари Харесай

МВнР: Българите в Япония да спазват препоръките на властите заради земетресението

Българските жители, пребиваващи в Япония или възнамерявали пътешестване до Япония, да съблюдават рекомендациите на локалните управляващи и да наблюдават редовно уебстраницата на Японската метеорологична организация, оповестява Ситуационният център на  Министерството на външните работи.

Силно земетресение с магнитуд 7,4, съгласно едните данни на сеизмолозите, и 7,6 по Рихтер, съгласно други, удари префектура Ишикава, централна Япония. Издадено е предизвестие за огромно цунами за префектура Ишикава. Предупреждения за цунами бяха издадени и за префектурите Ниигата, Тояма, Ямагата, Фукуи и Хиого по крайбрежието на Японско море, допълват от Министерство на външните работи. 

Оттам допълват, че при потребност от подпомагане, българските жители в Япония, могат да се извърнат към Посолството на България в Япония на адрес: Yoyogi 5-36-3, Shibuya-ku, Tokyo 151-0053, Тел.: +81 3 3465 1021, както и на дежурен телефон в извънработно време: + 81 80 7966 5608 /мобилен/. E-mail: [email protected].

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР